Kunstnere

Andreas Schulenburg

Andreas Schulenburg (f. 1975) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (1999-2005). Hans kunst har et legende og ofte ”barnligt” udtryk, men når man undersøger hans værker nærmere, opdager man, at det legende og humoristiske ofte dækker over mere alvorlige emner som integration, fattigdom og politik. Andreas
 Schulenburg arbejder indenfor forskellige kunstneriske udtryksformer og materialer, og især hans skulpturer præsenterer en leg med materialet, idet de ikke kun udformes i ler men også i filt. Filten bruger han både til store og små skulpturer, og det bløde materiale bearbejder han med nåle, og de opnår, modsat kunstnerens legende og humoristiske tegninger og malerier, et enkelt og stramt udtryk.
 Han arbejder både med akvarel, tegnefilm, keramik, tegning, film og skulptur. ARoS Aarhus Kunstmuseum ejer flere af Schulenburgs værker, og han har en lang række gruppe- og soloudstillinger bag sig.

 

Hesselholdt & Mejlvang

Kunstnerduoen består af Sofie Hesselholdt (f. 1974) og Vibeke Mejlvang (f. 1976), der begge er uddannede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2006. De to kunstnere har arbejdet sammen siden 1999, og deres værkproduktion spænder vidt fra installationer, flag, tekstil og keramik til forskellige objekter fra en hjemlig sfære. Centralt for værkerne er deres arbejde med samfundsmæssige, sociale og politiske problemstillinger, og senest har duoen kredset omkring en undersøgelse af nationen som et forestillet fællesskab. Hesselholdt og Mejlvang arbejder med tvivl, flertydighed og humor, og værkernes motiver er ofte magt – og nationalsymboler, som eksempelvis løven, flaget, ørnen og pentagrammet. Deres værker har været repræsenteret på gruppe – og soloudstillinger på en lang række gallerier, museer og kunsthaller både i ind – og udland.

 

Andreas Sort Hvid
Hesselholdt.Sofie_C0A0266sh
Mejlvang.Vibeke_C0A0364sh