Deltagelse

Hvem må være med?

CATCH16 Junior Biennale er for alle i alderen mellem 14 – 23 år, der interesserer sig for den visuelle kunst, og som har lyst til og mod på at prøve kræfter med at arbejde sammen med to professionelle kunstnere og en række andre unge om at udforme en udstilling på ARoS Aarhus Kunstmuseum.

Hvis du er over 23 år, men læser på en relevant uddannelse og kan vise gyldigt studiebevis, har du også mulighed for at blive optaget på biennalens to workshops.

Hvad kommer der til at ske?

For at komme i betragtning som et af de udvalgte talenter og dermed workshopdeltager til CATCH16, skal du sende en ansøgning til os per mail og vedhæfte fotos af 3-5 kunstprojekter,  som du selv har lavet.  Du finder ansøgningskriterier og betingelser under “Betingelser” her på siden.

Herefter vil en jury bestående af kunstfaglige medarbejdere fra ARoS Aarhus Kunstmuseum udvælge de mest talentfulde unge ansøgere.

De udvalgte talenter skal deltage i workshops af fem dages varighed, hvor de i tæt samarbejde med professionelle kunstnere og hjælpere fra Det Jyske Kunstakademi samt studerende fra Kunsthistorie på Aarhus Universitet får råd og vejledning til at udvikle deres talent og skabe kunstprojekter til den store CATCH16 – FUCK IDENTITY udstilling. De to forskellige workshops finder sted på ARoS Aarhus Kunstmuseum og foregår sideløbende fra 15. – 19. februar 2016 i tidsrummet 10.00-17.00 (cirkatider). Der er absolut mødepligt til workshoppens alle fem dage og til ferniseringen af udstillingen lørdag den 27. februar. De to workshops vil i et udvalgt tidsrum være åbne for museets øvrige publikum, så nysgerrige gæster kan kigge på, mens der arbejdes på kunstprojekterne.

CATCH16 munder ud i en stor udstilling af de kunstprojekter, som de unge talenter har skabt gennem workshopugen. Udstillingen åbner med en flot fernisering den 27. februar 2016 og vises frem til 10. marts 2016. Udstillingen finder sted på ARoS Aarhus Kunstmuseums niveau tre og vil være tilgængelig for alle museets gæster. Som workshopdeltager er du sikret en plads på udstillingen, og alle deltagende unge talenter vil modtage et udstillingsbevis fra ARoS Aarhus Kunstmuseum.

Traditionen tro afsluttes udstillingen med kåringen af vinderne af Publikumsprisen og Museumsprisen, som offentliggøres den 17. marts 2016.

Hvordan kommer jeg til at deltage?

Ønsker du at få chancen for at blive en del af CATCH16 – Junior Biennale, skal du sende en ansøgning per mail. Ansøgningskriterierne og betingelser finder du her på siden under “Betingelser”. Med ansøgningen skal du vedhæfte 3-5 kunstprojekter, som du selv har lavet. Bedømmelsen foregår på baggrund af din ansøgning og dine tidligere projekter.

 

Deadline for ansøgninger er den 11. januar 2016.

Et team af kunstfagligt personale fra ARoS Aarhus Kunstmuseum vil bedømme din ansøgning og vedhæftede kunstprojekter og herfra udvælge de mest talentfulde unge, der gives muligheden får at blive en del af CATCH16 – Junior Biennale. Du får svar senest den 18. januar 2016.