Kommentarer slået fra

KÅRING AF PUBLIKUMS- OG MUSEUMSPRISEN 2014!

Så er vinderne af Publikums- og Museumsprisen 2014 fundet!!

Publikumsprisen: Marie Geert Jensen
Museumsprisen: Emil Langberg Kock

IMG_2644

Publikumsprisen:
Gennem udstillingsperioden har publikum haft mulighed for at stemme på deres yndlingsværk. Udstillingen er nu lukket og slukket og stemmerne er talt op. Ud af de i alt 1.889 stemmer er 107 landet på et helt specielt maleri. Publikums favorit er et humoristisk sort-hvid maleri af en måge, der slentrer over lærredet med et særligt selvbevidst udtryk. Mågen hedder Åge og er kreeret af Marie Geert Jensen (18 år). Marie deltog i Andreas Schulenburgs workshop.

Museumsprisen:
Ud over Publikumsprisen uddeler museet også en pris til det, efter museets mening, bedste kunstprojekt. Museumsprisen går i år til Emil Langberg Kock (14 år) for hans tegning af to mænd siddende ved en bardisk. Maleriet har et humoristisk og meget stærkt udtryk som understreger Emils kunstneriske talent. Emil har en meget moden og karakteristisk streg, der emmer af overskud og giver plads til gode tanker og humoristisk indhold. Man bliver som publikum suget ind i tegningens univers og bliver en del af barmiljøet, hvor snakken går og cigaretrøgen er tyk. Emil deltog ligeså i Andreas Schulenburgs workshop.

STORT TILLYKKE TIL VINDERNE!ART FACTORFilmen er lavet af Siri Emilie Meldgård Frederiksen og Michelle Skov med musik af Kevin McCloud

Har du en kunstner i blodet? Ønsker du at prøve kræfter med din interesse på et professionelt plan? Har du lyst til at dyrke dit talent og udvikle dine kreative evner i tæt samarbejde med professionelle kunstnere og andre unge over en uges workshop? Og har du lyst til at få dine kunstprojekter udstillet på ARoS Aarhus Kunstmuseum? Så er CATCH14 noget for dig!

HVAD ER CATCH14?
CATCH14 – Junior Biennale sætter fokus på uopdagede talenter blandt unge kunstinteresserede mellem 12-18 år. Biennalen afholdes nu for tredje gang. Det er din chance for at blive udvalgt som workshopdeltager og få muligheden for at udvikle dine kreative evner på et professionelt plan. Det er gratis at deltage! Læs mere under “Deltagelse” her på siden.

MØD RIGTIGE KUNSTNERE
CATCH14 – Junior Biennale giver dig chancen for at møde en række professionelle danske kunstnere i en af fire workshops på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Der arbejdes i ni hele dage med fx maleri, tegning, skulptur, foto, performance og video. På disse workshops får du mulighed for at suge inspiration og gode tricks til dig gennem et tæt samarbejde med de professionelle kunstnere og andre unge kunstinteresserede. Der er absolut mødepligt hele ugen! Et udvalg af de kunstprojekter, som du og de andre deltagere skaber under ugens workshops bliver efterfølgende udstillet på ARoS Aarhus Kunstmuseum. De fire workshops vil være åbne for museets øvrige publikum, så nysgerrige gæster kan kigge på, mens du arbejder på kunstprojekterne. Du kan læse mere om de fire kunstnere under “Kunstnere” og de fire workshops under “Workshops” her på siden.

UDSTIL DINE KUNSTVÆRKER
Som udvalgt workshopdeltager til CATCH14 – Junior Biennale får du en eksklusiv mulighed for at udstille de kunstprojekter, du har lavet gennem workshopugen. Som udvalgt CATCH14-talent er du sikret en plads på biennaleudstillingen. Udstillingen finder sted på ARoS Aarhus Kunstmuseum og har fernisering d. 1. marts 2014. Udstillingen vil være åben for alle museets gæster til og med 27. april 2014. Måske bliver du den heldige vinder af Publikumsprisen eller Museumsprisen. Alle deltagende unge talenter vil modtage et udstillingsbevis fra ARoS Aarhus Kunstmuseum. Læs mere under “Udstilling” her på siden.

ANSØGNING
Ønsker du at få chancen for at blive udvalgt workshopdeltager? Ønsker du at få lov at møde og arbejde med professionelle kunstnere, og til sidst udstille dine kunstprojekter? Så skal du sende en ansøgning til CATCH14 – Junior Biennale pr. mail og vedhæfte 3-5 kunstprojekter, du selv har lavet, til bedømmelse. Find ansøgningskriterier og betingelser under “Ansøgning” her på siden.

FØLG CATCH14 PÅ FACEBOOK
Vil du være blandt de første til at få nyheder og updates fra CATCH14 – Junior Biennale, så find os på facebook her. Du kan også følge CATCH14 – Junior Biennale på Instagram (@catch14aros) og se billeder fra workshops, udstillingen og komme med backstage.

HVAD ER EN BIENNALE?
En biennale er en udstilling af kunst der finder sted hvert andet år. Du kender det måske fra Venedig Biennalen? I 2010 afholdte ARoS første gang et kunstprojekt for unge talenter under titlen CATCH10 – Junior Biennale. To år senere gentog vi successen med CATCH12, og ARoS håber og forventer, at dette års Junior Biennale bliver en mindst ligeså stor succes! Du kan læse mere om forrige års Junior Biennale under “Arkiv” her på siden.

Kommentarer slået fra

Kalender for CATCH146. januar 2014
Frist for ansøgninger til CATCH14

23. januar 2014
Ansøgere får senest svar om workshopdeltagelse

8. – 16. februar 2014
Workshopuge, kl. 10.30-17.00 (cirkatider)

17. – 28. februar 2014
Udstillingen bygges op

1. marts 2014
Fernisering på CATCH14 – Junior Biennale udstillingen

2. marts – 27. april 2014
CATCH14 – Junior Biennale udstillingen

30. april 2014
Vinderne af Publikums- og Museumsprisen kåres kl. 17.00

1. – 3. maj 2014
Seneste afhentning af de udstillede værker

 

OBS! Det er vigtigt, at du kan deltage under hele workshopugen (uge 7) og i ferniseringen af udstillingen (1. marts 2014).
Det er gratis at deltage i CATCH14 – Junior Biennale, men du forpligter dig til at komme hele ugen.